På grund af Corona-pandemiens indflydelse på fodboldverden i den første halvdel af 2020 har der været usikkerhed om Herrelandsholdets kampe i efteråret skulle gennemføres som planlagt eller udsættes.

Efter dagens møde i FIFA ExCo står det dog klart, at kampene i Nations League mod England, Belgien og Island skal spilles i efteråret. Og dertil kommer endvidere to mulige testkampe, der skal spilles i oktober og november, da Island også skal have gennemført deres playoff-kampe i deres bestræbelser på at kvalificere sig til EURO2020-slutrunden.

Det giver et lidt mere tæt efterårsprogram end vanligt med mulighed for i alt otte kampe, og landstræner Kasper Hjulmand har følgende reaktion på udmeldingen fra UEFA:

”Vi er glade for at få en afklaring, så vi ved, hvordan kampprogrammet til efteråret kommer til at se ud. Nu glæder vi os meget til at komme ud og møde de danske fans til nogle gode kampe, og så ser jeg selvfølgelig også meget frem til at få samlet holdet og for alvor få startet vores arbejde sammen,” siger Kasper Hjulmand.

De to kampe i september er to hjemmekampe mod England og Belgien, og selvom det endnu er uvist, om der må komme tilskuere til kampen, og i så fald hvor mange, ser Hjulmand frem til for alvor at tage hul på arbejdet som landstræner.

”Det bliver et tætpakket program, som vi glæder os til. Men vi skal også sørge for at passe på spillerne, da de også skal spille en del kampe for deres klubhold. Det kommer vi til at have fokus på i tæt samarbejde med spillernes klubber, så vi kan holde spillerne skarpe og fitte,” siger landstræneren.

Efteråret byder dermed på følgende kampe for Herrelandsholdet:

September: Belgien og England
Oktober: Mulig testkamp, Island og England
November: Mulig testkamp, Belgien og Island

De nøjagtige datoer og spilletidspunkter bekræftes snarest muligt af UEFA. Herefter vil vi opdatere med information om spillesteder og billetter, når det er på plads. Du kan allerede læse seneste nyt her.

UEFA har desuden onsdag meddelt, at alle kampe – både europæiske klubturneringer samt landskampe – skal afvikles i overensstemmelse med deres nye Medical Protocol, som skal overholdes for at kunne spille kampene.

På onsdagens møde i UEFA blev det også endeligt bekræftet, at de 12 oprindelige værtsbyer til EM-slutrunden, der er blevet udsat til næste sommer, også har fået bekræftet deres værtsroller til turneringen i 2021. Det betyder, at kampprogrammet kan bekræftes endeligt. Det foregår i praksis ved at rykke hele planen en dag frem, således at slutrunden starter den 11. juni og slutter den 11. juli.

Det danske herrelandshold skal som bekendt spille alle tre kampe på hjemmebane i Telia Parken i København, og kampene skal spilles som følger:
Danmark – Finland, 12. juni 2021, klokken 18.00
Danmark – Belgien, 17. juni 2021, klokken 18.00
Rusland – Danmark, 21. juni 2021, klokken 21.00

Telia Parken skal også være vært for en 1/8-finale, der dog bliver uden dansk deltagelse. Den kamp spilles den 28. juni 2021.

Har du spørgsmål om billetter til EM næste sommer, kan du blive klogere her.