Lørdag den 20. juni bliver der igen fløjtet op for afgørende kampe i den bedste danske række for U19-hold. Det betyder, at der bliver fordelt medaljer og europæiske kampe blandt de syv hold, der toppede rækken, da alt fodbold blev sat på standby grundet COVID-19.

Kampprogrammet er lagt således, at alle hold spiller fire kampe mod de øvrige hold i top syv og har én runde som oversiddere. Der spilles kun kampe, som ikke allerede er blevet spillet i turneringen. Turneringen slutter lørdag den 4. juli.

Turneringens kampprogram fastholdes dermed tættest muligt på det oprindelige. Det ender derfor med, at det blot er tre ud af de oprindelige indbyrdes 42 kampe, der ikke bliver gennemført. Dette er i bestræbelserne på at skabe størst mulig fairness og med respekt for allerede opnåede resultater, sammenlignet med udfaldet af en fuld turneringsafvikling.

OB mister point i toppen
Udfordringen ved den nuværende stilling er, at topholdet OB har spillet én kamp mere end de resterende seks hold. Det giver problemer forud for en fair afgørelse af turneringen, at alle hold ikke har spillet det samme antal kampe, da det ville give OB en uhensigtsmæssig fordel i et slutspil med mulighed for flere opnåede point.

Derfor er der truffet en beslutning om, at man har valgt at udregne et gennemsnit for OB’s opnåede point i de 15 spillede kampe, så man mest fair kan tildele dem et pointantal svarende til 14 spillede kampe med samme pointgennemsnit. Resultatet er derfor, at OB efter 14 kampe bliver noteret for 34 point. Det er ud fra samme princip, at man har beregnet OB’s målscorer.

Derudover bliver reglen om 5 udskiftere fra Superligaen kopieret, så der nu også i U19-ligaen er mulighed for to yderligere udskiftninger. Det betyder, at der også bliver mulighed for at medtage flere spillere på bænken. Nuværende karantænepoint fastholdes, når turneringen igen går i gang, ligesom det kun er muligt at anvende spillere, der var spilleberettiget for klubben, da turneringen blev sat i bero tilbage i marts.

Mor, far og andre interesserede har igen mulighed for at komme ud og se fodbold på lægterne. Det er nemlig tilladt at have tilskuere til kampene, når U19-ligaen skal afgøres.

Stillingen forud for de afgørende kampe i slutspillet ser således ud:

Ny stilling i U19 slutspillet efter corona, sæson 19/20