Når Kvindelandsholdet samles for første gang i 2021, er det med et nyt og samtidig velkendt ansigt i truppen.

37-årige Johanna Rasmussen, der med sine 153 landskampe har næstflest på Kvindelandsholdet nogensinde, er tilbage for Danmark to år efter sit karrierestop som spiller. Denne gang skal Johanna Rasmussen ikke levere på grønsværen, men på sidelinjen som assisterende landstræner.

Johanna Rasmussen var ikke i tvivl om, at hun skulle sige ja til et comeback i rødt og hvidt.

”Jeg skulle ikke tænke så meget over det. Det er det helt rigtige for mig. Landsholdet er det største, og jeg har altid holdt meget af det. Så det betyder meget at kunne få lov til at være sammen med holdet igen. Jeg glæder mig til at lære en masse, lære fra mig og til samarbejdet med Lars Søndergaard, Kristian Mørch Rasmussen og resten af staben. Der sker en masse i og omkring kvindefodbolden lige nu, og Kvindelandsholdet er kommet langt, så det bliver fedt at være en del af,” siger Johanna Rasmussen.

Landstræner Lars Søndergaard er meget tilfreds med nyerhvervelsen til trænerteamet.

”Jeg ser Johanna som et af de største kvindelige talenter i trænerverdenen. Hun har stor erfaring fra sin flotte spillerkarriere. Hun har tidligt interesseret sig for spillet og taget sin A-trænerlicens, og hun er meget dedikeret i trænerfaget. Det er et naturligt skridt for Johanna, og vi glæder os til samarbejdet med hende,” siger Lars Søndergaard

Fodbolddirektør Peter Møller er også glad for at tilføje Johanna Rasmussen til den dygtige trænerstab omkring Kvindelandsholdet:

”Jeg er utroligt glad for aftalen med Johanna, der bliver en del af et i forvejen stærkt trænerteam. Der skal udfyldes et stort hul efter Katrine S. Pedersens stop, men Johanna har kvalifikationerne samt de menneskelige egenskaber, der skal til for at flytte holdet yderligere. Jeg er ikke i tvivl om, at vi har fundet den helt rigtige til at hjælpe holdet, spillerne og Danmark i drømmen om at vinde mest muligt," siger Peter Møller.

Johanna Rasmussen tiltræder i jobbet fra den 1. februar 2021, og hun erstatter en anden landsholdslegende. Katrine Søndergaard Pedersen meddelte i december, at hun stopper som assisterende landstræner på Kvindelandsholdet efter fem år i jobbet. Læs mere om det her.


FAKTA

Johanna Rasmussen, 37 år
Født den 2. juli 1983

Spillerkarriere:
2002-2018 - Kvindelandsholdet

Trænerkarriere:
2015 – A-licens
2017-2018 + 2020-nu – assistenttræner, U19-kvindelandsholdet
2019-nu - assistenttræner, Kristianstads DFF