Årets Champions League-finale i maj skal ikke længere spilles i Rusland. Kampen er flyttet til Paris. Derudover skal alle hjemmebanekampe for ukrainske og russiske klub- og landshold i UEFA-regi spilles på neutral grund.

Det er netop besluttet på et hastemøde i UEFA ExCo fredag formiddag, hvor DBU-formand Jesper Møller også har sæde. Og Jesper Møller er tilfreds med, at UEFA ExCo er kommet frem til den beslutning, forklarer han:

”Det der foregår i Ukraine i disse dage, er forfærdeligt, foruroligende og tragisk. Vi bakker 100 procent op om Ukraine, dets befolkning og fodboldforbund og derfor var der ikke nogen anden beslutning, end at udelukke Rusland som værtsnation for årets Champions League-finale,” fortæller Jesper Møller og fortsætter:

”Både DBU og UEFA følger naturligvis udviklingen tæt og vil løbende overveje nye tiltag. UEFA er i tæt dialog med EU og i DBU følger vi regeringens udmeldinger tæt. Vores tiltag i fodboldens og idrættens verden skal følge regeringen og EU’s beslutninger om nye sanktioner og eventuel boykot,” siger Jesper Møller.

Læs DIF’s og UEFA’s udmeldinger om situationen herunder:

UEFA
DIF