Dansk fodbold skal have mere moderne faciliteter og stadions. Og det gælder både i det østlige og vestlige Danmark. Sådan lød det i en visionsplan fra DBU’s bestyrelse i sensommeren 2020, hvor der blev lagt op til både et nationalt fodboldcenter, nye hovedsæder for DBU og DBU Jylland samt modernisering af såvel Aarhus Stadion og Parken i København. Målet er at skabe mere moderne faciliteter til at udvikle dansk fodbold. Både for landshold og ligaklubber og for breddefodbold på tværs af hele landet.

Med udmeldingen fra Parkens ejer har DBU’s bestyrelse besluttet, at DBU’s administration skal undersøge, om det kan svare sig for DBU at blive kommende medejer af Parken. Det skal indgå i overvejelserne, hvordan man som et led i et kommende samarbejde kan modernisere Parken og skabe bedre rammer for både spillere, fans og samarbejdspartnere. Det fortæller Jesper Møller, formand i DBU:

”Vi ønsker at udvikle dansk fodbold for børn og voksne, fra bredde til elite og fra klubber til landshold. Det kræver bedre faciliteter og stærkere infrastruktur, men det kræver også et mere moderne nationalstadion i hovedstaden. Derfor ønsker vi at blive ejer af Parken. Det kan ske på flere måder, og kun hvis vilkårene og forudsætningerne er de rette,” siger Jesper Møller.


Store turneringer kræver moderniserede stadions

Et muligt medejerskab af Parken er en del af DBU’s visionsplan, når det drejer sig om infrastrukturen i dansk fodbold. Et andet element handler om et nyt moderne stadion i Aarhus, hvor parterne allerede er langt med planerne om et stadionprojekt i Kongelunden. Her har DBU’s bestyrelse gentaget sit ønske om at være med i planer og investeringer, som Salling Fondene, Aarhus Kommune og Lind Invest blandt andre står bag.

To moderne stadions i Aarhus og København vil styrke forholdene for klubber, fans og landshold. Og det vil gøre det muligt at tiltrække flere internationale kampe og turneringer, for eksempel EM for kvinder eller andre af UEFA’s turneringer og finalekampe, forklarer Jakob Jensen, adm. direktør i DBU:

”Vi har brug for mere moderne stadions til både landskampe og internationale turneringer. Selvom vi har en god økonomi og styr på vores aftaleforhold, kan vi ikke gøre det alene. Derfor skal vi nu i dialog med flere relevante aktører og investorer for at undersøge mulighederne for, om det bedste vil være at blive en del af ejerkredsen af Parken,” afslutter Jakob Jensen.