Det er mega nemt. Vi kopierer linket til tilmelding ind i holdenes Facebook-grupper, og så kommer det jo automatisk ud til de hold, der bruger KampKlar Michael Koch Sørensen, IF Skjold Sæby

En ”mega nem” hjælper

For mange fodboldspillere er det ikke pokaler og præstationer inden for kridtstregerne, der skinner klarest, når støvlerne bliver lagt på hylden. Til gengæld husker de fleste en fodboldtur til Brande, Bielefeld eller Barcelona.  

For de hundrede drenge og piger fra U13-U19 holdene i IF Skjold Sæby, som i påsken drager til den catalanske kyst og Costa Brava cup, vil oplevelserne formentlig spille sig til en sikker startplads på nethinden.

Uanset om årshjulet drejer sig ind på udlandsture, fællesspisninger eller klubfester, så er der nu igen mulighed for at planlægge de aktiviteter, der kan være kirsebærret på toppen af fodboldlivet.

Med DBU’s IT klubpakke, har klubberne en hjælpende hånd til at få omsat de gode ideer til oplevelser.

Det er de glade for i IF Skjold Sæby, hvor systemerne er en værdsat holdkammerat til at hjælpe kasserer, Michael Koch Sørensen, med tilmeldinger og administration:

”Det er mega nemt. Vi kopierer linket til tilmelding ind i holdenes Facebook-grupper, og så kommer det jo automatisk ud til de hold, der bruger KampKlar, så de kan tilmelde sig og betale der. Vi bruger det også til fællesspisninger, og når vores U8-U12 hold skal på fodboldtur til Holland,” fortæller Michael Koch Sørensen.

Sådan foregår det

  1. Klubaktiviteten bliver oprettet i KlubOffice. Man kan oprette flere produkter til samme begivenhed – fx tilmelding samt tilvalg om spisning eller t-shirt.
  2. Deltagerne tilmelder sig - og betaler evt. - fra Fodbold app’en, en Facebook-gruppe, klubbens hjemmeside eller noget helt fjerde. Klubben kan vælge, at tilmeldingslinket skal være offentligt - eller begrænset til enkelte afdelinger, hold eller medlemmer.
  3. Der kan automatisk sendes kvitteringer til deltagerne.
  4. Deltager- og købsoverblik bliver samlet i KlubOffice, hvor betalingerne også kan bogføres.

Klubaktiviteter uden deltagerbetaling koster ikke noget. Der er et gebyr på 3,5 kr. pr. transaktion på klubaktiviteter med betaling, som går til udvikling af IT Klubpakken. For at kunne benytte ’Klubaktiviteter’, kræver det at klubben har aktiveret online betaling. Se hvordan man aktiverer online betaling her. 

Gør det let at gentage succeser  

Det er ikke kun til fodboldture i ind- og udland, at ’Klubaktiviteter’ kan bruges som digitalt anker. Mange klubber benytter muligheden til at administrere aktiviteter, som det ekstra træningstilbud om fredagen, generalforsamlinger eller afslutningsfester. 

I Nivå-Kokkedal Fodbold har de et aktivitetsudvalg, som bl.a. har taget initiativ til en FIFA-turnering med plads til 32 spillere fra U12-U14. Spillerne tager selv grej med, og så byder klubben på mad fra Café Karsen - cafeen i klubhuset. 

 "Vi vil gerne samle spillerne på tværs af holdene. Nu prøver vi med en FIFA-turnering, men vi holder også fastelavn i klubben i denne måned. Det skaber en god sammenhæng, når de yngre spillere møder de lidt ældre og omvendt," fortæller Pia West, som både er med i aktivitetsudvalget og bestyrelsen i klubben. 

Hvis FIFA-turneringen går hen og bliver et hit, så kan den hurtigt sprede sig i klubben. Aktiviteter kan således kopieres, så de kan oprettes en gang om ugen, måneden eller året. Alle oplysninger – undtagen deltagerne – skal således ikke tastes igen. Læs mere om den mulighed her.

Alle vejledninger og videoguides til 'Klubaktiviteter' kan findes på klubservice.dbu.dk her.