Kvindelandsholdet er torsdag den 17. februar blevet ramt af fire tilfælde af positive Covid-19-tests – herunder landstræner Lars Søndergaard. Alle fire personer er isoleret.

Derfor har DBU i tæt dialog med turneringsorganisationen bag Algarve Cup besluttet, at Kvindelandsholdet trækker sig fra turneringen. Det sker for at beskytte helbredet for både spillere og stab, siger landsholdslæge Jens Olesen:

”Vi trækker os fra turneringen for at beskytte alle spillere og stabsmedlemmer. Omikron-varianten af corona er yderst smitsom. Med de fire smittetilfælde i truppen – og fordi langt størstedelen af truppen ikke havde været smittet med Omikron før samlingen - er der stor risiko for, at smitten vil sprede sig yderligere, hvis vi ikke trækker os fra turneringen nu.

Fodbolddirektør Peter Møller understreger, at sundhed altid kommer først:

”Sundheden og sikkerheden for både spillere og stab er altid det vigtigste. Derfor trækker vi nu holdet fra Algarve Cup. Det er en meget ærgerlig beslutning, da turneringen er en vigtig forberedelse frem mod sommerens EM, men den sundhedsfaglige vurdering er, at dette er den bedste løsning for alle - både de deltagende nationer ved Algarve Cup, klubber, spillere og stab.

Bag beslutningen ligger også en vurdering af, at spillere - efter en positiv Covid-19-test - vil blive isoleret på faciliteter, der ikke muliggør vedligeholdende træning.

Fredag eftermiddag rejser Kvindelandsholdet hjem til Danmark i et charterfly.