11 år. Millioner af downloads og fodboldkampe. Og hundredtusindvis af aktive spillere, trænere, frivillige og fodboldfans. Hver eneste uge.
Det, der startede som en erstatning til holdkort og resultater på papir, er nu blevet en fast del af hverdagen for mere end en kvart million fodboldfolk.  

11 år er en kort karriere for en fodboldspiller – men i den digitale verden, er det ensbetydende med en status som veteran. Med nyt udseende og flere kræfter under overfladen, er ’Fodbold’ klar til at være med på sidelinjen, i klubhuset og i lommen mange år frem. 

velkommen på forsiden - til hele dit fodboldliv 

Alle resultater og stillinger. Fra der hvor man spiller om at komme i form, til der hvor man spiller om at komme i betragtning til det danske mesterskab.

Træninger, kampe og sociale aktiviteter fra holdets forlængede digitale arm, KampKlar.

Livescores, digitale medlemskort og meget, meget mere.  

Fodbold appen spiller en vigtig rolle i dansk fodbold, og har med nyt design fået ny luft til at kunne hjælpe fodboldfolk mange år frem.

Med det nye design følger ikke en bølge af nye funktioner og muligheder. Kernen på holdet er stadig de digitale værktøjer, som har spillet dansk fodbold bedre uden for kridtstregerne det seneste årti.

Der er dog blevet flyttet rundt på taktikbrættet, og derfor vil man opleve en noget anderledes forside end den velkendte grønne, når appen med det røde DBU-logo bliver opdateret i App Store eller Google Play. Træninger, kampe, holdkort og andre fodboldopgaver er således skubbet helt ud i toppen af forsiden sammen med livescores fra favoritholdene, nyheder og interessante indblik fra brugernes egen banehalvdel. 

sådan får man det nye design

De fleste har i forvejen appen ’Fodbold’ på deres telefon eller tablet. Hvis man har det, skal man blot opdatere appen fra App Store her eller i Google Play her, for at få det nye design.

Den midlertidige app, 'Min Fodbold', hvor det har været muligt at teste det nye design, udgår. 

App Over For Hinanden Fodbold appens design ændrer sig automatisk, når man opdaterer appen i App Store eller Google Play.

en hjælper lige ved hånden - hele vejen gennem appen 

Den nye forside skal sørge for en præcis inderside med de fodboldaktiviteter, der står næst for. Men skulle der være noget, man ikke finder der, er hjælpen lige ved tommelfingeren.  

Den nye ’floating menu’ i bunden skal således hjælpe med at finde vej til de funktioner, man skal bruge i klubhuset, på banen eller fra sofaen. Uanset hvor langt man bevæger sig ind i appen.

De fire bolde i bunden følger således med rundt, og derfor kan man altid komme tilbage til forsiden, til sin fodboldkalender, til ’Min Fodbold’ og til ’Burgermenuen’ – den samlede holdopstilling af funktioner.

Den nederste del af forsiden kan desuden tilpasses med ’Mine genveje’, så de værktøjer, man oftest bruger, er samlet der.

Vi vil med det nye design forsøge at hjælpe spillere, dommere, frivillige m.fl., ved at skubbe deres aktiviteter helt ud på forsiden IT Chef, Heidi Lüthje

”Vi vil med det nye design forsøge at hjælpe spillere, dommere, frivillige m.fl., ved at skubbe deres aktiviteter helt ud på forsiden. Både dem, de kender fra deres fodboldhverdag i forvejen - men også ved at gøre opmærksom på andre muligheder for at bidrage og deltage fx i klubbens aktiviteter," fortæller IT Chef, Heidi Lüthje.

’Klubaktiviteter’ er - sammen med aktiviteter fra KampKlar og dommeropgaver - det første, man møder på sin forside. Alle tre dele går desuden igen i fodboldkalenderen i ’floating menuen’ i bunden.

Lær det nye design at kende her

klubbens forlængede arm 

Foruden en lettere vej til næste træning, kamp eller fællespisning på holdet, så giver det nye design også klubben et udstillingsvindue for klubben og 'Klubaktiviteter'

Øverst på forsiden kan man således finde, tilmelde sig og evt. betale for de FIFA-turneringer, stævnetilmeldinger eller landskampsture, som klubben arrangerer for klubbens medlemmer, frivillige mm. 

Der er desuden skruet op for klubfølelsen, når man bevæger sig rundt i appen. I kampprogrammer, stillinger og kampsider er klubbernes logo skiftet ind. 

I KlubOffice kan klubberne tilføje holdbilleder på det enkelte hold, som i Fodbold appens nye design vises i headerbilledet, når man fx tjekker holdets kampprogram. 

Klubfokus Fodbold appens nye design skal også hjælpe med at skabe klubfølelse uden for kridtstregerne.

debut med støtte fra rutinerede kræfter

Debuten for Fodbold appens nye design har været noget tid undervejs, og har de seneste måneder været på prøve i den midlertidige app, ’Min Fodbold’, som nu er udgået.   

Det lange tilløb har været en forudsætning for at kunne nå rundt i alle hjørner af den indholdsrige app, og er foregået i tæt samarbejde med engagerede brugere, som har hjulpet med at gøre klar til indskiftning.

”Vi er ovenud taknemmelig for den hjælp, vi har fået fra de mange brugere og det dedikerede test-team, som har meldt fejl og forbedringspunkter ind. Det gør, at vi nu er klar til at sætte Fodbold appens nye design på banen til sæsonstart på forårssæsonen,” fortæller IT Chef, Heidi Lüthje.

Det er ikke kun holdkammerater, trænere og funktioner, der kommer til at være genkendelige for Fodbold appens brugere. Den danske energiselskab, OK, er også fortsat med til at holde appen i topform. 

”OK har været med lige fra starten, og derfor er vi glade for at de fortsat vil være med på holdet på vores nye digitale hjemmebane. Det er en vigtig del af at kunne drifte og udvikle de funktioner, som dagligt hjælper rigtig mange mennesker i fodbold-Danmark,” slutter Heidi Lüthje.

Foruden 'Øvelsesbanken' og 'Træningskampe', som er under ombygning og vil udkomme senere i forbedret form, indeholder Fodbold appen alle de funktioner, man kender fra det tidligere design. 

Forårssæsonen er godt i gang. Og det er altså ikke kun medspillerne inde på banen, der er blevet spillet i form i vinterpausen, og måske opgraderet på støvler og udstyr. 

Fodbold appen er med friske kræfter under overfladen - og skarpere ydre - klar til at tage en tørn mere. 

Som holdkammerat for spillere, trænere og forældre. For frivillige. For dommere. Og for dansk fodbold.