Den 20. oktober 1918 debuterede Valdemar Laursen på det danske landshold kun tre dage efter sin 18-års fødselsdag. Danmark vandt den kamp 3-1 over Sverige i Göteborg, og Valdemar Laursen scorede sågar et af målene.

Det blev til 44 kampe iført rødt og hvidt, hvor den sidste var mod Tyskland den 7. oktober 1934. Nu er han en del af DBU's Fodboldens Hall of Fame.

Valdemar Laursen var en usædvanlig boldbegavelse. Hans finter, driblinger og afleveringer var af en kvalitet, mange andre landsholdsspillere end ikke i deres fantasi kunne præstere. Disse egenskaber og flere andre, ikke mindst hans spilopfattelse, gjorde ham nærmest selvskreven til landsholdet igennem 16 år, hvor han blev anvendt på samtlige pladser – undtagen målmandens.

Udover sine præstationer på landsholdet var Valdemar Laursen også med til at gøre KB dansk mester tre gange.

Efter sin karriere som fodboldspiller valgte han blandt andet at blive dommer, hvor han blev regnet som en af verdens bedste. Han dømte talrige landskampe og klubkampe i udlandet. Da FIFA i 1949 indførte begrebet FIFA-dommer, var Valdemar Laursen en af seks danskere, der blev nomineret.

Optaget i Fodboldens Hall of Fame i 2023.

Født 30. august 1900 på Frederiksberg • Død 14. april 1989 på Frederiksberg

Klub: KB

44 landskampe • 1 mål (1918-34)