De danske fodboldbaner blev brugt meget hyppigt i 2023, viser de nyeste medlemstal fra fodboldklubberne under DBU. Hele 373.501 danskere var medlem, hvilket er det højeste antal nogensinde. 

Fremgangen i medlemstallene betyder blandt andet, at flere af målene for DBU’s strategiske pejlemærke “flere medlemmer” bliver nået to år før planlagt. 

De rekordhøje tal skaber begejstring hos DBU’s formand, Jesper Møller: 

”Fodbold giver over hele landet et helt særligt fællesskab på tværs af alder, diversitet og køn, og det er derfor utrolig glædeligt, at rekordmange danskere nu ønsker at være en del af det. Det skyldes i allerhøjeste grad det kæmpestore arbejde, der bliver lavet af alle de mange frivillige i de danske fodboldklubber,” siger formanden. 

Vi skal ikke hjem, vi skal videre 

Det er en del af DBU’s strategi frem mod 2025 at fastholde og tiltrække medlemmer. De nye tal viser, at DBU når mange af 2025-målene to år før tid.

2025-målsætningen for danske fodboldspillere hed 372.000. Det mål er allerede nu nået med de 373.501 fodboldglade danskere, der tørner ud på landets græstæpper. Medlemstallet er steget 3.9% fra 2022 til 2023.

Der har generelt været en flot stigning i antallet af danske pigespillere, hvor der er kommet 11,2% flere pigespillere i alderen 13-18 på de danske fodboldbaner. 2025-målsætningerne på pigesiden er dog ikke helt nået endnu, selvom det er tæt på. Alle 2025-målsætninger på drengesiden er nået to år før tid.

”Jeg glæder mig over, at vores strategi ikke blot lykkes – den virker. Vi vil fortsætte med at arbejde målrettet for udviklingen af dansk fodbold. Selvom vi har nået mange af målene, så må vi ikke hvile på de flotte tal, fordi vi skal nå alle mål. Med det stigende medlemstal gavner den store bredde også talentudviklingen i dansk fodbold. Herrelandsholdet har kvalificeret sig til de seneste fire slutrunder, Kvindelandsholdet har til de sidste tre. Vores U17- og U19-herrelandshold har også netop kvalificeret sig til sommerens EM-slutrunder. Vi skal fortsat udvikle os, så vi kan skabe de bedste muligheder for alle danskere, der ønsker at være en del af fodbolden, siger Jesper Møller.

Det stigende medlemstal gavner den store bredde også talentudviklingen i dansk fodbold. Herrelandsholdet har kvalificeret sig til de seneste fire slutrunder, kvinderne har til de sidste tre. Vores U17- og U19-herrelandshold har også netop kvalificeret sig til sommerens EM-slutrunder.

Blandt de yngste (0-12) grupper er medlemstallet steget med 4,4 procent. Blandt de ældre (13-18) er medlemstallet steget med 8,2 procent.

Generelt har der været en fremgang blandt børn og unge.

DBU Rekord23 2 2025 Mål (1) Flere af målene for 2025 er nu nået allerede i 2023.