Brian Laudrup i DBU-udvalg

Den tidligere europamester blandt få ændringer i sammensætningen af DBUs udvalg for 2003.

Brian Laudrup har nået old boys-alderen, og træder nu aktivt ind i DBUs arbejde med de ældre spillere.

Den tidligere europamester fra 1992 bliver nyt medlem af DBUs såkaldte old boys-udvalg, hvor han afløser sin tidligere landsholdsanfører, Lars Olsen, der har trukket sig fra udvalget efter hans trænerengagement i Randers Freja.

Brian Laudrup, 34 år, spillede i perioden fra 1987 til og med VM-slutrunden i Frankrig i 1998 82 landskampe og scorede 21 mål. Han deltog i EM-slutrunderne i 1992 og 1996 samt ved VM-slutrunden i 1998.

Bestyrelsesmedlem Per Bjerregaard, administrerende direktør i Brøndby IF, trækker sig fra Superligaudvalget, hvor han bliver erstattet af sin kollega fra AaB, Børge Bach Andreasen. Idet medlemmerne af dette udvalg er valgt af klubberne, kræver ændringen nogle formalia, før ændringen formelt kan gennemføres.

DBU Fair Play mister to aktive medlemmer. Preben Elkjær trækker sig ud af udvalget, efter den tidligere landsholdsspiller har ydet en stor indsats, siden udvalget blev oprettet i 1992. Christian Duus Petersen, Silkeborg IF, har valgt at træde ud af fair play-udvalget af praktiske årsager.

I disciplinærudvalget træder en anden veteran, Fritz Bonde fra OB, ud af udvalget. Han er ikke blevet genopstillet af divisionsklubberne, der i stedet har peget på Jørgen Jensen, Esbjerg FB. Fritz Bonde har været formand for det såkaldte DM-disciplinærudvalg siden 1998.

DBU Børn og Ungdom suppleres af et nyt udvalgsmedlem i form af Henrik Schwartz fra BBU, og dermed kommer udvalget op på syv medlemmer. Mogens Jørgensen trækker sig ud af dameudvalget, hvor han afløses af sin KBU-kollega Steen Christensen. Dermed består udvalget fremdeles af otte medlemmer.

Listen over medlemmer i Herreeliteungdomsudvalget er lige så lang som udvalgets navn. Udvalget består af 11 medlemmer, og det antal vil udvalget selv bruge det kommende år til at vurdere en reducering af. Divisionsudvalget får nyt medlem i form af Jørn Kønig i stedet for Poul Jørgensen.

Endelig bliver uddannelsesudvalget udvidet med et medlem, idet Jørn Hedengran, SBU, træder ind.

DBUs bestyrelse har lagt op til en drøftelse og revision af nogle udvalgssammensætninger til november, hvor blandt andet en idealsammensætning på syv medlemmer per udvalg skal drøftes, ligesom anvendelsen af arbejdsgrupper med reference til de enkelte udvalg også er blandt emnerne.

/lb

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første