Nik og Jay indspiller EM-sang med landsholdet

Landsholdet er gået sammen med Nik og Jay, som har komponeret den officielle EM 2012-sang, 'Vi vandt i dag'. Duoen optræder i pausen af landskampen Danmark-Rusland onsdag aften i Parken.

Både landsholdspillere og Nik&Jay gav den gas mandag eftermiddag i omlædningsrummet i Parken. Se flere billeder fra dagens indspilning nederst i artiklen. Alle fotos - www.fodboldbilleder.dk.


Landsholdet går mandag eftermiddag i ”studiet” med den populære, danske pop-duo Nik & Jay for at lægge stemmer til sommerens officielle EM-sang, ”Vi vandt i dag”.

Indspilningen foregår i landsholdets omklædningsrum i Parken, og fra klokken 18.30 i aften kan du se fotos fra de musikalske udfoldelser i omklædningsrummet her på siden. Og senere på foråret viser TV2 en dokumentar om tilblivelsen af den kommende EM-sang og herunder det første møde mellem spillerne og kunstnerne.

Næste møde mellem spillerne og musikerne bliver onsdag aften i forbindelse med landskampen mod Rusland, hvor Nik & Jay optræder med nummeret i pausen. Dermed får tilskuerne i Parken ikke alene den første, eksklusive optræden med den spritnye sang fra et af landets mest populære navne, de får også chancen for at optræde som kor for Nik & Jay og landsholdet på pladen og som statister i musikvideoen.

For Nik & Jay ligger der en stor ære i at komme på hold med deres landsholdsidoler.

“Vi er til fodbold. Og vi er til musik. Vi er vokset op med sange som ”Vi er røde, vi er hvide” om ”moder Danmark, som elsker alle danske drenge, der kan knalde”! Det var jo nærmest soundtracket’et til forstadens drengedrømme. Nu er vi officielt med på det musikalske landshold. Det er en stor ære og en meget, meget fin ting,” lyder det enslydende fra komponisterne og sangerne Niclas ”Nik” Petersen og Jannik ”Jay” Thomsen.

Samarbejdet med Nik & Jay er på mange måder logisk. Duoens musik indgår eksempelvis som en fast del af landsholdets opladning til landskampene.

Når landsholdsspillerne gør sig klar til opvarmning og kamp, sker til tonerne af populær musik på et Ipod-anlæg. Det er landsholdets veteran og landskamprekordholder blandt markspillerne, Dennis Rommedahl, der sammensætter musikken, og som en notorisk, velkendt fan af duoen er Nik & Jay altid på playlisten i omklædningsrummet.

”Jeg har været til Nik & Jay, lige siden de slog igennem. Det er en stor fornøjelse at komme til at indspille med dem. Og hvis de mangler en backingsanger til deres koncerter til sommer, så er jeg klar efter EM-slutrunden,” lyder det fra Dennis Rommedahl, som endda har indkasseret en advarsel på grund af sin hang til pop-duoen.

Det skete i EM-kvalifikationskampen mod Letland i Riga i juni 2007. Under fejringen af sit første mål i kampen efter blot 15 minutters spil hev han sin landsholdstyrøje af og blottede en hvid t-shirt med teksten ”Boing-boing” som en hyldest til duoens daværende hit.

Dét stunt modtog han helt i overensstemmelse med reglerne en advarsel for. I øvrigt hans kun anden af fire advarsler i hans hidtil 113 landskampe. To minutter efter målet og advarslen scorede han i øvrigt til slutresultatet 2-0.

Samarbejdet mellem landsholdet og Nik & Jay repræsenterer en succesrig konstellation. Landsholdet kvalificerede sig med førstepladsen i kvalifikationsgruppen i oktober direkte til EM-slutrunden til sommer, og er i øjeblikket placeret som nummer 10 på FIFA’s verdensrangliste. Og Nik & Jay ligger fortsat et lille års tid efter udgivelsen af deres seneste album, ”Engle eller dæmoner”, på hitlisten med over 50.000 solgte eksemplarer. Duoens popularitet blev understreget med både IFPI’s Ærespris og Publikumsprisen til Danish Music Awards i 2011.

Med partnerskabet med Nik & Jay følger DBU og landsholdet op på den nye, musikalske stil for fodboldsange, som blev skabt med den stilbrydende VM-sang fra 2010, ”The Danish way to rock”, som var komponeret og indspillet af Nephew.

”Landsholdet er en institution, som bygger på en fantastisk historie. Men af samme årsag skal landsholdet jævnligt revitaliseres. Derfor harmonerer valget af Nephew for to år siden og Nik & Jay i år rigtigt godt med vores samlede strategi. Begge grupper er fantastisk populære, respekterede for deres musik og i øjenhøjde med den aldersgruppe, vi også henvender os til med landsholdet,” udtaler DBU’s kommunikationschef Lars Berendt.

Samarbejdet mellem Nik & Jay og landsholdet er realiseret gennem et samarbejde mellem Copenhagen Records og DBU, og vil være den officielle EM 2012-sang.

Herunder billeder fra eftermiddagens indspilning i omklædningsrummet: 

 
 Der blev både sunget og grinet under dagens indspilning
 
 Nik & Jay gør klar sammen med blandt andet Nicklas Bendtner
 
 Og selvfølgelig det 'traditionelle' holdbillede i Parken

Sangen bliver færdigproduceret til udsendelse den 30. april.

Læs også:

Billetsalg Danmark-Rusland

Af: DBU Kommunikation - 27. februar 2012, 11:42