En målfest for Katrine i Horsens

Landskampen mellem Danmark og Rusland var en vigtig opvarmning til EM i Sverige, men det var i høj grad også en hyldest til landsholdets anfører Katrine Pedersen, der har spillet mere end 200 kampe i den rød-hvide trøje. Mandag aften fik hun en solid 5-1 sejr over Rusland - og lidt af en overraskelse efter kampen.

Julie Rydahl Bukh satte gang i den danske målfest. Her Julie Rydahl sammen med anfører Katrine Pedersen og Mia Brogaard i en forløsende jubel. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Katrine Pedersen har slået alle kamprekorder for danske landsholdsspillere. I marts måned rundede hun de 200 kamp under Algarve Cup og mandag aften var hun tilbage, hvor det hele startede i Horsens.

Det var nemlig i Stensballe nær Horsens, at Katrine Pedersen startede fodboldkarrieren i 1985, og mandag aften blev hun efter kampen hyldet på sin gamle hjemmebane af  holdkammerater, landsholdskollegaer, trænere, venner og familien til en surprise-reception efter venskabskampen mod Rusland.

Men altså før det skete, var der jo lige en kamp, der skulle spilles, og her var Katrine Pedersen med fra start til sin landskamp nummer 203. Som vanligt spillede generalen på den defensive midt sammen med Sofie Junge, mens Mariann Gajhede igen havde fået pladsen på den offensive.

Faktisk var der stort set genvalg til start-11-eren fra Holland, dog med få undtagelser: Mia Brogaard havde fået Julie Rydahl Bukhs plads på venstre back, og Nanna Christiansen startede som kant i stedet for Johanna Rasmussen.

Igen var det danske spil præget af offensive backs og det gik fint, så længe Danmark havde bolden - men når Danmark mistede den, kostede det dyrt. Som eksempelvis efter knap en halv times spil, hvor to russere stak afsted - og uden de store problemer udmanøvrerede Stina Lykke i målet.

Et forvandlet hold
Danmark skabte en del chancer i første halvleg, men INTET imod det, der skete i anden. Pausen blev nemlig brugt til tre indskiftninger, der skabte forandring: Nadia Nadim kom ind i stedet for Sofie Junge, Julie Rydahl Bukh i stedet for Nanna Christiansen og Janni Arnth Jensen i stedet for Christina Ørntoft - og kampen var knap fløjtet igang, før den første scoring kom.

Indskiftede Julie Rydahl afsluttede i det 47. minut et flot dansk gennembrud, og så stod der 1-1. Tre minutter senere gjorde Katrine Veje det til 2-1, minuttet senere var det Pernille Harders tur, og fire minutter senere igen fik Pernille Harder atter bolden over mållinien.

Forskellen på første halvleg var, at der var mere gejst over det danske spil. Mere tempo og mere bredde i spillet, og så var det tydeligt, at især Julie Rydahl Bukh var glad for at få sin "yndlingsplads" som kant tilbage - efter et par vikariater som back.

Det var ganske enkelt en fornøjelse at se på det danske landshold i anden halvleg - og Pernille Harder begik 10 minutter før tid hattrick og satte sit tredie mål i streg ind til 5-1. Kort efter scoringen skiftede landstræneren ud igen: Ud gik Mia Brogaard og ind kom Line S. Jensen.

Fem minutter før tid blev Katrine Pedersen klappet ud af de 2266 tilskuere og Sanne Troelsgaard kom på banen. Kampen endte 5-1 trods to kæmpe russiske chancer - den ene tog Stina Lykke - den anden stolpen.

Dermed var der russisk kaviar til Danmarks bedste fodboldkvinder - og en ekstra god stemning til 3. halvleg, hvor Katrine Pedersen blev fejret til overraskelses-reception. Dejligt med en solid sejr og dejligt med mange mål.

Se mål og reaktioner fra kampen på www.kanalsport.dk

Af: Helle Møller-Riis - 08. april 2013, 21:09

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første