DM i boldteknik

Dansk Boldspil-Union sparker lørdag den 16. og søndag den 17. februar for første gang DM i Futsal i gang. Hold fra hele Danmark kæmper i Kalundborg om at blive den første danmarksmester i det tempofyldte futsal, der overtager det traditionelle inde-DM.

Der vil være masser af teknik, tempo og talent, når DBU i den kommende weekend fløjter det første DM i Futsal i gang i Kalundborghallerne.
 
I lighed med godt 40 af de i alt 53 nationale forbund under UEFA har Dansk Boldspil-Union, DBU, besluttet at forsøge at integrere Futsal som en del af DBUs officielle turneringer, og DBU inviterer derfor nu til det første officielle danmarksmesterskab i futsal for kvinde- og herreseniorer.
 
”Vi mener i DBU, at futsal er fremtidens fodboldspil indendørs. Vi har derfor valgt, at futsal også nu bliver fremtidens indefodbold i DBU-regi, og det er derfor også sidste år, at vi afholder DM i indefodbold på traditionelt vis,” lyder det fra DBUs formand, Allan Hansen, der fortsætter: 

”Spillet ligger desuden rigtig godt i tråd med DBUs klare holdninger til børne- og ungdomsfodbold, der ligger i ’Holdninger & handlinger’. Futsal er således et teknisk betonet spil, hvor boldberøreringer og taktik er i fokus,” slutter Allan Hansen.
 
De deltagende hold er fundet via DBUs lokalunioner, der har afholdt prøvestævner i Futsal. Lørdag er det kvinderne, der kæmper om om pladsen øverst på podiet, mens det søndag er mændenes tur til at spille om guld.
 
Se de deltagende kvindehold og finaleprogram her 
Se de deltagende herrehold og finaleprogram her 
 

Et tempofyldt spil

Futsal har sine rødder fra Sydamerika, hvor fodbolden altid har været den mest populære sport, og på enhver en lille plads hvor der er blot den mindste chance for fysisk aktivitet, bliver der spillet fodbold. Der bliver spillet uden bander, på håndboldmål og med en speciel futsal-bold.

Futsal er derfor også et tempofyldt spil med masser af intensitet, igangsættelser skal blandt andet ske inden for fire sekunder. Spillet indbyder til udvikling af tekniske og individuelle færdigheder - ingen bander rundt om banen. Der spilles desuden med en tungere bold med reduceret opspring, og derfor er nemmere at kontrollere. Futsal kan spilles såvel indendørs som udendørs.
 
UEFA/FIFA har for længst taget spillet på det internationale program, og det første VM blev afholdt i 1989 i Holland.
Af: Pia Schou Nielsen - 11. februar 2008, 00:04

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første