Ekstra dansk UEFA-Cup plads i sigte

Danmark ligger på en flot sjetteplads på UEFAs netop opgjorte fairplay-rangliste. Med en koefficient over 8 har Danmark dermed mulighed for at sikre sig en ekstra UEFA Cup plads i 2008/2009.

Danmark ligger igen i år højt på UEFAs liste over mest fair spillende hold i Europa. Således indtager Danmark en flot sjetteplads på den netop offentliggjorte liste med en koefficient på 8.064.
 
Holder den stilling er Danmark, man fristes til at sige næsten vanen tro, endnu en gang med i lodtrækningen om en ekstra UEFA Cup plads i UEFA Cup’en 2008/2009. Listen føres af England, mens Norge, Tyskland, Sverige og Frankrig indtager pladserne over Danmark.
 
Og det kan godt være at Danmark endte under Spanien i tabellen ved den for nyligt overståede EM-kvalifikation, men på fairplay-ranglisten rangerer Danmark over Spanien, der ligger som nummer syv efterfulgt af Estland og Finland.
 
Nummer et på listen får automatisk tildelt en ekstra plads, mens de resterende lande med en fairplay-koefficient over otte deltager lodtrækningen om to pladser.
 
Det er kampe spillet i UEFA-regi spillet mellem 1. maj 2007 til 31. december, der ligger til grund for den nuværende liste. Konkurrencen afsluttes 30. april 2008.

Se UEFA's seneste fairplay-rangliste her
 
Den danske fairplay-stilling

Det er det den danske fairplay-liste, der afgør, hvilken klub, der tildeles pladsen. Listen føres i øjeblikket af FC København og AaB, mens Randers FC indtager tredjepladsen. Dermed ville det med den nuværende stilling være Randers FC, der røg af sted, hvis Danmark fik en ekstra plads i UEFA Cup’en, da både AaB og FC København som nummer et og to i SAS Ligaen automatisk ville være videre i europæisk regi.
 
Danmark har deltaget i turneringen siden starten i 1999, og med undtagelse af to år har Danmark deltaget i lodtrækningen om de to ekstra pladser hver gang, og to gange med succes. 

I 2003 fik Esbjerg, som vinder af den danske fairplaykonkurrence, en plads i UEFA Cup'ens kvalifikationsrunde sammen med Lens fra Frankrig og Manchester City fra England. Også i 2005 var det esbjergenserne, der trak det længste strå, da Danmark fik tildelt en ekstra plads. Esbjerg sikrede sig pladsen med en andenplads i den danske fairplay-konkurrence og kom med i UEFA Cup’en sammen med tyske FSV Mainz 05 (Brøndby IF lå nummer et, men da de samme år vandt mesterskabet, gik pladsen videre til nummer to).

Siden 1999 har det europæiske fodboldforbund, UEFA, reserveret tre pladser til de fodboldforbund, det lykkedes indenfor et givent år at opnå en fairplay-koefficient på over otte.
Læs den aktuelle stilling på den danske fairplay-liste her
 
Af: Pia Schou Nielsen - 13. februar 2008, 11:18

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første