Træner du den nye Messi?

DBU er klar med et nyt øvelseskatalog til fodboldklubber og børnetrænere med alderssvarende børnetræning. Kataloget giver dig konkrete værktøjer til dine træningspas og sikrer en optimal udvikling af det enkelte barn.

Omkring 140.000 børn under 13 år spiller fodbold i Danmark. Alle disse børn har krav på en god og inspirerende træning, der sikrer den optimale udvikling af det enkelte barn. Derfor udgiver DBU nu et øvelseskatalog, der er baseret på ’DBUs Holdninger og Handlinger’ samt den nyeste viden om målrettet og alderssvarende børnetræning. Kataloget består af færdigt designede træningspas og henvender sig både den til rutinerede og urutinerede børnetræner.

Om det er muligt at skabe den nye Messi ved brug af øvelseskataloget, er endnu for tidligt at sige, men kataloget er DBUs bud på, hvordan børnene på en sjov og lærerig måde får de forventede færdigheder. DBUs holdning er, at al træning bør foregå med bold, og at der spilles på små områder med mange boldberøringer. 

Et konkret værktøj
Øvelserne i kataloget er beskrevet i et letlæseligt sprog og har illustrationer, der viser opstillingen af øvelserne samt spillernes bevægelser. Alt lige fra størrelsen af det areal, der skal trænes på, til mængden af materialer, der skal benyttes, og den anbefalede tid, man skal bruge på de forskellige øvelser, er beskrevet i kataloget, hvilket gør det nemt og overskueligt at anvende. Der er samlet set 120 forskellige træningsøvelser i kataloget, der hver især skal være med til at træne børnenes motorik, koordination og tekniske færdigheder.

Det nye katalog understøtter det eksisterende øvelseskatalog ’Aldersrelateret træning 1’ og giver inspiration til træning af børn i alderen 5-12 år. Øvelserne er inddelt efter fire aldersgrupper; 5-6 årige, 7-8 årige, 9-10 årige og 11-12 årige. Det udelukker dog ikke, at øvelserne kan bruges af trænere, der arbejder med andre aldersgrupper.

Skab et godt fodboldmiljø
I kataloget kan du også læse om, hvorfor det gode fodboldmiljø er væsentligt for, at spillerne kan udvikle sig som spillere og mennesker. I den forbindelse er der gode råd til, hvordan du som træner kan påvirke miljøet ved blandt andet at gøre dig overvejelser om planlægningen og organiseringen af træningen.

Øvelseskataloget vil med din hjælp som træner bringe elementer som glæde, tryghed og tilknytning samt ikke mindst variation, planlægning og organisation ind i den daglige træning af børnene.

Praktiske informationer:
Pris: 60 kroner + forsendelse (bestil flere og opnå mængderabat)
Du kan bestille DBUs øvelseskatalog her

Læs også:
DBUs træneruddannelser
DBUs Holdninger og Handlinger

Af: Eva Hindby - 06. april 2011, 15:34

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

6

 • Linket virker ikke, hvor kan jeg bestille kataloget?
  12. december 2016, 10:47    
  Troels Jørgensen


 • Hej Kamilla

  Du kan bestille kataloget her: http://www.dbu.dk/uddannelse_og_traening/traeneruddannelse/litteratur/traenerlitteratur.aspx.

  God dag.

  Mvh Mia, DBU Kommunikation
  02. september 2015, 10:16    
  Mia Kjærgaard Pedersen


 • Hej Kamilla

  Du kan bestille kataloget her: http://www.dbu.dk/uddannelse_og_traening/traeneruddannelse/litteratur/traenerlitteratur.aspx.

  God dag.

  Mvh Mia, DBU Kommunikation
  02. september 2015, 10:15    
  Mia Kjærgaard Pedersen


 • Kan man stadig bestille den - og hvor?
  01. september 2015, 20:28    
  Kamilla Mortensen (KM)


 • Hej Daniel

  Du kan bestille hæftet her: http://www.dbufyn.dk/
  uddannelse_og_traening/traeneruddannelse/Litteratur
  25. juni 2014, 08:52    
  Jacob Skov


Vis alle kommentarer