MENU

Oprykkere får ilddåb i ny Superliga-sæson

Turneringsprogrammet for Superliga-sæsonen 2014/2015 ligger nu klart. Oprykkerklubberne Silkeborg IF og Hobro IK kan se frem til store udfordringer fra første runde.


Foto: fodboldbilleder.dk


Det er blot to-en-halv uge siden, AaB kunne løfte DM-pokalen og gå på ferie i et virvar af konfetti, guldhår og champagne. Men allerede den 18. juli ruller Superliga-bolden igen på 12 – forhåbentlig – solbeskinnede stadions. 

Superliga-sæsonen 2014/2015 starter op kun en uge efter sambarytmerne fra VM i Brasilien er forstummet. Det sker med fuldt program i weekenden den 18. – 21. juli.

Her kan de to oprykkere fra NordicBet Ligaen se frem til en hård velkomst til dansk fodbolds bedste række. Eventyrmandskabet Hobro IK åbner med en udekamp mod OB, mens tilbagevendte Silkeborg IF kan glæde sig over at få sidste sæsons sølvvindere fra F.C. København på besøg i Søhøjlandet.

I de følgende runder bliver det ikke nødvendigvis nemmere for de to nye drenge i Superliga-klassen. Silkeborg IF kan se frem til hårde kampe i Brøndby, mod SønderjyskE og i Esbjerg, mens Hobro følger op på åbningsrunden med et lokalopgør i Randers, en hjemmebanedebut mod Brøndby IF og en tur til Parken i København. Bedre intro til Superligaen findes næppe.

Den kommende sæson er væsentligt længere end den netop overståede. På grund af fravær af en slutrunde, kan de 12 klubber spille helt ind i juni måned, hvor solskinstimerne er flest. Sæsonen slutter den 7. juni næste år, hvor semiprofferne fra Hobro IK kuriøst nok igen skal svinge holdbussen en tur forbi Parken og F.C. København. 

De 12 Superliga-klubber har som altid haft mulighed for at ytre ønsker til turneringsplanen. Det har denne gang kastet 28 ønsker af sig. 26 af disse ønsker blev opfyldt.  Også Politiet og UEFA har i videst mulige omfang fået ønsker indfriet. I alt landede 42 ønsker på programudvalgets bord. 39 blev efterkommet.

Med turneringsplanen på plads mangler blot tilrettelæggelsen af de første kamptidspunkter. Disse fastlægges i samarbejde med Superligaens mediepartnere og ventes offentliggjort i begyndelsen af den kommende uge. 

Se hele programmet her

For yderligere oplysninger kontakt formand for DBUs programudvalg, Benny Olsen, på 7268 4455. 

1. runde, 18. – 21. juli 2014
FC Midtjylland – Brøndby IF
Esbjerg fB – Randers FC
Silkeborg IF – F.C. København
SønderjyskE – AaB
FC Nordsjælland – FC Vestsjælland
OB – Hobro IK

33. runde, 7. juni 2015
F.C. København – Hobro IK
OB – Randers FC
AaB - FC Nordsjælland
FC Midtjylland – SønderjyskE
Brøndby IF – Esbjerg fB
FC Vestsjælland – Silkeborg IF

Log ind