MENU

2,8 mio. kr. til 12 forskellige projekter

DBU’s Udviklingspulje har uddelt penge for første gang til blandt andet børnefodboldprojektet Fnuggi, udvikling af kvindeligaen og ledelse af to-sproget fodbold. Flere projekter søger om tilskud til faciliteter og anlæg. Styregruppen for udviklingspuljen formidler dem videre til andre fonde

12 forskellige projekter modtager støtte på 2,8 millioner kroner. 

Sådan var resultatet af den første uddeling fra DBU’s nye Udviklingspulje, der netop har uddelt sin første støtte til projekter på tværs af dansk fodbold. Projekterne er udvalgt blandt 37 ansøgninger fra klubber og fodboldprojekter over hele landet. Og netop mangfoldigheden og forskelligheden i udbuddet glæder Christian Kofoed, kasserer i DBU og formand for styregruppen i DBU’s Udviklingspulje: 

”Vi har etableret Udviklingspuljen for at hjælpe udviklingen af dansk fodbold på tværs af hele landet og blandt forskellige projekter, der understøtter DBU’s strategi. Det har vi til fulde fået mulighed for, hvilket er godt for både dansk fodbold og for de hundrede tusinder danskere, der har glæde af fodbolden,” siger han. 

Blandt modtagerne er børnefodbold-projektet FNUGGI i Sundby Boldklub med fokus på at knytte børn under 7 år og deres forældre tættere på klubber. Og projektet ’Fremtidens Teenagere og Fastholdelse, Udvikling og Trivsel’, hvor Dronninglund Fodboldklub i Nordjylland vil skabe større sammenhold blandt teenagere for at mindske frafaldet. Blandt andre modtagere er et demokrati digitaliserings-projekt i Boldklubben Skjold i København samt projektet LITO – Ledelse & Idræt for To-Sprogede, hvor skoler og fodboldklubber arbejder sammen om idræt for tosprogede børn og unge i København og på Sjælland. Sidst men ikke mindst er der givet støtte til projekterne ’Det Gode Fodboldmiljø’ og ’National Sportslig Vision’, hvor en række repræsentanter fra dansk fodbold skal bidrage til at udvikle fremtidens rammer for dansk fodbold som helhed. 

”Der er støtte til både mindre og større projekter – både med fokus på børn, pige-kvinde-fodbold og større udviklingsfokus. Vi håber, at støtten kan være med til at skabe udvikling, både lokalt og nationalt,” siger Christian Kofoed. 

Udviklingspuljen har også fået en del ansøgninger om støtte til etablering af klubhuse og andre former for anlæg og faciliteter til klubberne. Dette er dog ikke en del af puljens dækningsområde og ansøgningerne er derfor formidlet videre til f.eks. Lokale- og Anlægsfonden for at undersøge mulighederne for at opnår støtte der, fortæller Christian Kofoed, formand for styregruppen. 

”Puljen er etableret med fokus på at understøtte DBU’s vision og strategiske områder, og desværre ikke med mulighed for anlægsinvesteringer. Vi har dog besluttet at yde rådgivning, så projekterne får bedre mulighed for at få støtte andre steder,” siger han. 


FAKTA 

I marts 2016 etablerede DBU’s bestyrelse en ny udviklingspulje, der skal skabe mere udvikling på tværs af dansk fodbold. Puljen er på minimum 44 mio. kr. over de næste fire år og er etableret efter, at DBU har fået balance i økonomien. Pengene kommer fra hhv. UEFA’s hattrick-midler og fra DBU’s egenkapital. De 44 mio. kr. vil løbende blive suppleret med penge fra private fonde og kommercielle partnere. 

Pengene uddeles af en særlig Styregruppe med repræsentanter fra både DBU’s bestyrelse, Foreningen af Lokalunioner, Divisionsforeningen samt eksterne fonde. 

I den første uddeling er der kommet 37 ansøgere, hvoraf 12 har fået støtte: 
 • Fremtidens Teenagere og Fastholdelse, Dronninglund fodboldklub, Nordjylland
 • Ballerup Skole Cup
 • Værested for Ungdomsspillere, hos Næstved IF
 • Flere piger på Banen i Køge Kommune 
 • Microfodbold hos BK Union i København
 • Krop & Kultur, DBU Lolland-Falster 
 • FNUGGI, børnefodbold i Sundby Boldklub 
 • LITO – Ledelse og Idræt for To-Sprogede. DBU København og DBU Sjælland
 • Det Digitale Demokrati, Boldklubben Skjold, København 
 • Ny National Sportslig Vision, national forankring og udrulning 
 • Det gode Fodboldmiljø i hele Danmark
 • Udviklingsplan for Kvindeligaen i Danmark 
Udviklingsgruppen forventer at foretage næste uddeling efter sommerferien.


LÆS MERE HER 


www.dbu.dk/nyheder/2016/juni/udviklingspulje
www.dbu.dk/klubservice/okonomi_og_fonde/dbus-udviklingspulje
www.dbu.dk/Nyheder/2016/Marts/DBU_investerer_44mio

Log ind