MENU

De første uddannede Fodbold Fitness-trænere er nu klar

I weekenden deltog lidt over 30 personer – hovedsageligt kvinder - i to pilotkurser, som markerede startskuddet på et helt nyt uddannelsestilbud, nemlig Fodbold Fitness-træneruddannelsen. De 30 personer er dermed Danmarks første og foreløbigt eneste uddannede Fodbold Fitness-trænere.

I weekenden deltog lidt over 30 personer – hovedsageligt kvinder - i to pilotkurser, som markerede startskuddet på et helt nyt uddannelsestilbud, nemlig Fodbold Fitness-træneruddannelsen. De 30 personer er dermed Danmarks første og foreløbigt eneste uddannede Fodbold Fitness-trænere.

Fodbold Fitness er blevet et populært tilbud i mange danske fodboldklubber. Således udbyder mere end 300 fodboldklubber landet over Fodbold Fitness, og flere kommer hele tiden til. Nu støttes udbredelsen af tilbuddet af en uddannelse for Fodbold Fitness-trænere, som er blevet en realitet i et tæt samarbejde mellem DBU, DGI og Syddansk Universitet. I weekenden blev uddannelsen afprøvet på de første kursister.

- Det var vildt godt og meget givende at deltage i træneruddannelsen. Vi fik noget meget konkret viden om, hvordan vi bedst bygger træningen op. Førhen har jeg gjort brug af de gode øvelseskort, som er lavet til Fodbold Fitness-træningen, men træneruddannelsen lægger ligesom et ekstra lag på. Det vil helt sikkert hjælpe mig i træningen hjemme i klubben, fortæller Lisbeth Nielsen, som er Fodbold Fitness-træner i fodboldklubben MOT G & U ved Varde.

- Det var spændende at få noget mere viden om specielt de sundhedsmæssige fordele ved Fodbold Fitness, og vi fik god inspiration til, hvordan vi kan arbejde med at rekruttere nye udøvere i klubberne. Samtidigt var det fedt at møde andre Fodbold Fitness-trænere og høre om deres erfaringer, afslutter en tydeligt begejstret Lisbeth Nielsen.

Hun bakkes op af Henrik Sørensen, der arbejder som Bevæg Dig For Livet-konsulent på Fyn og i Sønderjylland, og som også deltog som kursist:

- Det ligger i fodboldverdenens DNA, at vi prioriterer at have gode og veluddannede trænere. Det har der været fokus på hos klubberne i mange år. Med den nye Fodbold Fitness-træneruddannelse kan vi nu også hjælpe klubberne til at højne niveauet omkring deres motionsfodbold-tilbud, forklarer han og fortsætter:

- Uddannelsen er sammensat ud fra den nyeste forskningsmæssige viden om sundhed og træning, og det gør den nye træneruddannelse til et rigtig stærkt produkt, som vi er sikre på kan hjælpe klubbernes Fodbold Fitness-trænere meget.

Fodbold Fitness - en del af ”Bevæg Dig For Livet”

Fodbold Fitness er et både sundt, sjovt og socialt motionstilbud til voksne kvinder og mænd. Det kombinerer fitness- og fodboldtræning, og man kan sagtens være med uden at have stor fodbolderfaring.

Fodbold Fitness har eksisteret som tilbud hos en række klubber i flere år, og det er indgår som en del af DGI’s, DIF’s og DBU’s landsdækkende visionssamarbejde kaldet ”Bevæg Dig For Livet”, som har det klare mål at få flere danskere til at være idrætsaktive. Læs mere om det her.

Fodbold Fitness er et alternativ til den traditionelle turneringsfodbold. Det henvender sig både til mænd og kvinder, men på rene mandehold fylder fitness-delen ofte mindre. Derfor kaldes det for dem også blot motionsfodbold. Det afgørende er at mødes, bevæge sig og have det sjovt sammen.

Er Fodbold Fitness noget for din klub? 
Hvis din klub er interesseret i at udbyde Fodbold Fitness for kvinder eller Motionsfodbold for mænd eller blot ønsker at høre mere, så hold dig ikke tilbage med at kontakte en af vores konsulenter. Du kan finde kontaktoplysninger på din lokale konsulent her.

Vi har også samlet en masse forskellige materialer om Fodbold Fitness for kvinder her

Tilsvarende kan du finde materialer til Motionsfodbold for mænd her.

Log ind