Onsdag eftermiddag har UEFA offentliggjort planen for europæisk klub- og landsholdsfodbold det næste år - heriblandt gennemførelsen af denne sæsons Champions League, Europa League og Women’s Champions League samt Herrelandsholdets Nations League-kampe i efteråret.

Udmeldingen fra UEFA giver også afklaring på U21-EM. Slutrunden bliver afviklet i 2021 som først planlagt, men i et nyt format. Turneringen spilles over to omgange med gruppespil i slutningen af marts og slutspilskampe i starten af juni.

Nyheden skaber stor glæde hos U21-landstræner Albert Capellas, der ser frem til at genoptage jagten på EM:

”Det er rigtig godt nyt. Jeg og alle omkring holdet er meget glade for at komme tilbage på banen og spille igen efter den her lange pause. Vi er allerede i gang med forberedelserne og er fortrøstningsfulde efter vores start på kvalifikationen. Men vi tager en kamp ad gangen, og vores fokus er på den næste kamp mod Ukraine,” siger Albert Capellas

Albert Capellas er ankommet til Danmark i dag (onsdag, red.) og er blevet testet for corona. De næste uger skal han se en masse kampe på danske stadion for at kunne udtage et stærkt U21-landshold til efterårets opgaver. Truppen udtages i tæt samarbejde med assistenttræner Steffen Højer.

Det nye format for U21-EM næste år betyder, at vinderne af de ni kvalifikationsgrupper samt de fem bedste to’ere kvalificerer sig direkte til EM, der også har deltagelse af værtsnationerne Slovenien og Ungarn.

Fastlæggelsen af slutrunden i 2021 vækker stor tilfredshed hos Flemming Berg, talentudviklingschef for herrer i DBU

”Vi er rigtig glade for, at slutrunden bliver afviklet inden for de rigtige tider. Det er en bedste løsning for spillerne, så det bakker vi fuldt op om. Med playoff-kampene afskaffet kan der være lidt mere pres på, men vi er meget fortrøstningsfulde og har som målsætning at vinde puljen,” siger Flemming Berg.

De 16 nationer ved U21-EM bliver delt op i fire puljer med fire lande i hver pulje. Gruppespillet afvikles fra den 24. til 31. marts 2021 i Slovenien og Ungarn, hvor de to bedste nationer i hver gruppe avancerer til kvartfinalerne. Kvartfinaler, semifinaler og finaler spilles fra den 31. maj til 6. juni – også i Slovenien og Ungarn.

U21-herrelandsholdet topper sin EM-kvalifikationspulje med maksimumpoint (15) efter fem kampe. Næste kamp er på hjemmebane mod Ukraine den 4. september. Opgøret kan ses på 6’eren.

Du kan se Danmarks kampprogram lige her.